Sahabat Dunia&Akhirat

May 11, 2009

::BERTAUBATLAH::KATA GURUKU.. BERTAUBATLAH..BERTAUBATLAH BERSUNGGUH2.. DAN JANGANLAH KAU MENGULANGI LAGI KESILAPAN YG SAMA.. JANGAN LAH BERNIAT MENGULANGINYA LAGI..(INSYAALLAH) JIKA KATA HATIMU "BUAT APA NAK BERTAUBAT?LEPAS NI WAT JAHAT BALIK".. JANGANLAH KAMU MENGIKUT KATA HATI MU ITU.. SESUNGGUHNYA ALLAH TIDAK SUKA AKAN SIFAT PUTUS ASA DAN KETIDAK YAKINMU TERHADAPNYA YG MAHA PENGAMPUN DAN PEMBERI PETUNJUK.. TERUSKAN BERTAUBAT MENGHARAPKAN KEAMPUNAN DAN KEREDHAAN.. SEHINGGA MATI.. SENTIASA SOLAT HAJAT MEMOHON PETUNJUK..MEMOHON BELAS..SESUNGGUHNYA DIA MAHA KAYA.. TIADA DAYA KECUALI PERTOLONGAN DARI NYA TIDAK ALLAH JADI KAN SESUATU PERKARA ITU SIA2.. USHA DAN IKHTIARLAH..(INSYAALLAH) KEPADA NYA.. SESUNGGUH NYA DIA MAHA PENGAMPUN LAGI MAHA MENGASIHANI..TERUSKAN..DAN TERUSKAN..JANGAN BERPUTUS ASA..
PINTU TAUBAT AKAN SENTIASA TERBUKA..
SELAGI MAUT BELUM DATANG MENJEMPUT..SEBELUM MATAHARI TERBIT DARI BARAT..
SEGERA MOHON AMPUN JIKA BERBUAT SILAP..SEGERA~ ADAKAH KAMU YAKIN AJAL DALAM GENGAMAN MU?JIKA TIDAK..TAUBATLAH~ IKUT SEGALA PERINTAH NYA~
SAMA2 KITA MEMOHON KEAMPUNAN BAGI KITA,GURU2,IBU BAPA DAN MUSLIMIN-MUSLIMAT YG MASIH HIDUP,JUGA YG SUDAH MENINGGAL DUNIA..KEPADA MEREKA YG KITA BUAT SALAH SECARA SENGAJA ATAU TIDAK YG MASIH HIDUP..DAN JUGA YG MENINGGAL DUNIA..MOHON KEAMPUNAN DARI MU..

0 comments: